top of page
Søg
  • Forfatters billedePernille Bærendtsen

Tid & plads


En ung fyr vælter gennem metroen. Han tiltrækker opmærksomhed for han er usoigneret, og taler højt frem for sig. Med sig trækker han en dunst af øl, som ligesom står i spænd mellem ham og øldåsen i den ene hånd. Han er sort. Hans hår er stort og filtret. Jeg så ham tidligere på gaden ovenover metroen, hvor hans råb gjaldede mellem husvæggene. Nu holder vi om den samme gule stang. Han har fikseret to unge 15-årige fyre verbalt. Han udspørger dem om deres tilsyneladende ikke-eksisterende alkoholvaner. Han er for lille til at virke intimiderende eller voldsom, men han er småfuld og anmassende. Han PRØVER så meget at være sød, lidt overskuds-storebror-agtig, og jeg ville så gerne, at der opstod et lille hul, hvor jeg ku' sige til ham, at jeg ser det.


Ingen af dem har masker på, og der bliver helt sikkert sendt flere spytpartikler ud i metroen end Sundhedsstyrelsen ville synes om. Og jeg opdager, at jeg selv står dér med 'de værste forestillinger', og er på vagt overfor om nogen skulle slå ned på vores hovedperson. Men der sker INTET. De to 15-årige snakker MED ham. Samtalen sænker mandens tempo, han køler ned og lytter. Han formaner de 15-årige at drikke 'god alkohol', hvis de nu skulle starte på det, og så ellers at være gode kammerater.


Jeg står af på Amagerbro sammen med en af de unge fyre. Jeg siger til ham, at det klarede ham og hans ven da faktisk ret godt. Han nikker lidt overvældet, og siger, at nogle gange skal man bare give andre tid og plads.


Således opmuntret over ungdommen.

10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


dunia duara means 'the world is round' in Swahili

 pernille.baerendtsen@gmail.com / Signal & WhatsApp +4529717068 

  • Twitter
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook
  • Flickr Social Icon
bottom of page