top of page
Søg
  • Forfatters billedePernille Bærendtsen

AFRIKA: Manifesteringer for almindelige afrikaneres adgang til litteratur

Opdateret: 6. feb. 2020


Programavis for kbh læser 2018 er online - og jeg har en sides tekst (side 11) med fra Afrika, hvor jeg har talt med Njeri fra Kenya, Nwachukwu fra Nigeria og Mkuki fra Tanzania – tre yngre afrikanere – taler her uafhængigt af hinanden om hvordan forskellige manifesteringer har påvirket almindelige menneskers forhold til litteraturen. I Kenya er der de sidste 10 år sket et skred, der går imod ideen om at litteratur kun er for dem, der har gået på universitetet. I Nigeria tager Nwachukwu afstand fra ideen om, at digte skal være samfundsopbyggelige, og fx ikke må være abstrakte. Og i Tanzania taler Mkuki om, at den nye

teknologi giver folk et trygt rum, hvor de kan diskutere litteratur uden at blive set ned på af de intellektuelle.

Fælles er en trend, der sigter på udbredelse og mere aktiv deltagelse af en større del af den almindelige befolkning. Det er også manifesteringer, der netop i disse år bidrager til at bære megen, ny litteratur frem på kontinentet.

Læs her.

12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

dunia duara means 'the world is round' in Swahili

 pernille.baerendtsen@gmail.com / Signal & WhatsApp +4529717068 

  • Twitter
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook
  • Flickr Social Icon
bottom of page