top of page
Søg
  • Forfatters billedePernille Bærendtsen

Film: ’Electro Chaabi’


Denne her film skrev jeg om for flere Udvikling'er siden. Og jeg bliver sgu' så glad, når jeg ser, at den nu vises i KBH! Jeg skrev sidste år:

’Electro Chaabi’ er titlen på den franske/tunesiske journalist og filmskaber Hind Meddebs 77 minutter lange film, der dokumenterer hvordan en helt ny slags undergrundsmusik voksede ud af Cairos arbejderkvarterer i slipstrømmen på Det Arabiske Forår, nemlig ’Electro Chaabi’. ‘Chaabi’ er arabisk for populær og folkelig, og også navnet på den traditionelle musik, der fx spilles til bryllupper i Nordafrika og Mellemøsten.

Traditionelle arabiske rytmer tilsættes elektronisk lyd, punk, hip hop samt politiske tekster som fx denne her: "In whose favour is this revolution? They tricked us and changed the regime. They told us life would be good. It all turned out to be an illusion."

Folkets oprør påvirkede musikken – de unge egyptere skriver selv nye tekster og optræder med dem. De vil have elektronisk musik og hurtigere beats, der får folk ud at danse i gaderne. Filmen strækker sig over et helt år, og følger hvilken rolle musikken spiller i folks dagligliv. Vi følger DJs, de unge på gaden og er med helt ind i dagligstuerne og til vilde gadefester.'

Gå ind og se den!

Mere her.

2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

dunia duara means 'the world is round' in Swahili

 pernille.baerendtsen@gmail.com / Signal & WhatsApp +4529717068 

  • Twitter
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook
  • Flickr Social Icon
bottom of page