top of page
Søg
  • Forfatters billedePernille Bærendtsen

Litteratur: Hvordan er det nu lige med de kenyanske hashtags?


Interessant artikel i dagens Politiken, og literære tendenser ude i verden. Læs her. Og fedt at Kenya har fundet vej hertil.

Undrer mig dog over formuleringen i Kenya-afsnittet: 'Andre igen lever på blogs som Concerned Kenyan Writers eller på Twitters ‪#‎KOT‬(Kenyanere på Twitter, red.), hvor man finder store historiefortællere. Og på‪#‎BabaWhileYouWereAway‬ er der mundtlige folkeeventyr vævet sammen af forskellige grupper af tweeps«'.

Det må være forkert oversat?!

#BabaWhileYouWereAway hashtagget her opstod som reaktion på, at politikeren Raila Odinga meldte sin ankomst hjem til Kenya efter at have taget orlov i et par måneder. Her skulle bl.a. være et stort rally, så hans 'undersåtter' kunne hilse den hjemvendte. Kenyanere sendte drillende tweets afsted, som laver sjov med at Odinga tager sig selv så alvorligt - og giver alle mulige eksempler på hvad der er sket, mens han var væk. Eller slet ikke er sket. Mange af disse tweets er kryptiske og indforståede. Se her,

At kalde det 'mundtlige folkeeventyr' uden også at forklare dynamikken her, og kenyanernes generelle brug at Twitter hashtags, er måske lige i overkanten?

1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

dunia duara means 'the world is round' in Swahili

 pernille.baerendtsen@gmail.com / Signal & WhatsApp +4529717068 

  • Twitter
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook
  • Flickr Social Icon
bottom of page