top of page
Søg
  • Forfatters billedePernille Bærendtsen

FOREDRAG: AFRIKA: kontinentet rykker - vil du med?


7616161328_79d6e7216b_o.jpg

Jeg giver foredrag - nedenstående er opslået i Kristeligt Dagblads foredragsdatabase:

Østafrika oplever lige nu en særdeles interessant udvikling: Yngre politikere i Tanzania udfordrer de ældres opfattelse af, at deres kandidaturer er selvfølgelige. Aktivister går i protest i Nairobi, fordi parlamentsmedlemmer bevilliger sig selv lønforhøjelse. Modedesignerne anvender traditionelle materialer i nye snit. Og musikerne mikser elektronisk musik med traditionel, afrikansk mytologi og trommerytmer, og kalder det ’afrofuturism’. Jeg præsenterer en serie af egne billeder og giver eksemper fra debatter på bl.a. sociale medier fra Østafrika, som jeg taler ud fra. Indholdet tager udgangspunkt i en række trends, som karakteriserer Afrika lige nu og her, og som måske pirker til vante forestillinger. Find ud af hvem råber op om hvad lige nu. Hvorfor de unge demonstrerer i Nairobi. Hvem der er Kenyas sejeste Instagrammers. Hvor man kan høre spoken word. Finde den nye musik. Hvordan den nye mode formidles. Hvem der skriver den nye afrikanske litteratur. Foredraget giver endvidere bud på hvordan denne udvikling formidles, bl.a. hvordan en række afrikanere ikke stiller sig tilfreds med den traditionelle og stereotype formidling af Afrika. Med følger en beskrivelse, links, og gode råd til hvor du finder mere aktuel viden. Præsentationsform: Power Point eller Prezi. Sprog: engelsk eller dansk efter aftale.

Varighed: 1 time og 30 minutter

Honorar: Efter aftale

Honorar til transport: dækkkes af arrangør, efter aftale

8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

dunia duara means 'the world is round' in Swahili

 pernille.baerendtsen@gmail.com / Signal & WhatsApp +4529717068 

  • Twitter
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook
  • Flickr Social Icon
bottom of page