top of page
Søg
  • Forfatters billedePernille Bærendtsen

Udvikling/Kulturnyt: Afro Hop fra den somaliske diaspora


For Udvikling skrev jeg i 2014 om den somaliske musiker Aar Manta:

Afro Hop fra den somaliske diaspora

Aar Maanta er født i Jijiga i den somaliske del af Ethiopien, og bor nu i London hvortil han flygtede pga. borgerkrigen i Somalia i 1990erne. Her har han etableret sig med tilhørende bandmusikere hvis nationaliteter favner bredt - Polen, Nepal, Mali, Italien, Indien og Skotland. Maantas musik er global, og mikser traditionel musik - som den lyder de steder hvor ethiopiere, sudanesere og somalierne krydser spor - med elektronisk lyd og hurtige beats.

Et af temaerne i Maantas musik er bl.a. livet som somalier i eksil. En af hans mest populære sange 'Deeqa', opkaldt efter Somali Airlines, fortæller om den diskriminering mange somaliere oplever som følge af 'krigen mod terror'. Og 'Go'doomey' er titlen på sangen, som er en del af EP'en 'Somali Songs from the Diaspora', der udkom tidligere i 2014. 'Go'doomey' er Somali og kan oversættes til 'afskåret'.

Aar Maanta

Somali Songs from the Diaspora

Musikken kan købes på iTunes, Amazon UK og eMusic.

Pris: 0,99 GBP per sang på Amazon

Læs mere på www.aarmaanta.com

3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

dunia duara means 'the world is round' in Swahili

 pernille.baerendtsen@gmail.com / Signal & WhatsApp +4529717068 

  • Twitter
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook
  • Flickr Social Icon
bottom of page