top of page
Søg
  • Forfatters billedePernille Bærendtsen

Dengang min farmor var ung på Lolland
I lørdags gik jeg gennem bunker af gamle fotoalbum sammen med min faster. Der var ét album, jeg aldrig før havde set, hvor min farmor (f. 1919) har fotograferet - og er fotograferet - som barn og ung frem til 1939, hvor hun møder min farfar på Halsted Kloster Gods, hvor de begge arbejdede i hhv. husholdning og marken.


Min farmor havde sit eget kamera, og flere af billederne er spontane. Albummet viser glimt af hverdagsliv på Lolland (Vindeby, Kastager og Utterslev). Her er smil og latter; arbejdsheste, katte, hunde og køer på græs, der bliver malket; håndarbejde; markarbejde; piger og karle; familieliv; sammenkomster; og besøg af kusinerne fra København.


Hverdagsliv mellem de to verdenskrige var ikke et let liv. I 1931 var der eksempelvis opstand i Nakskov by pga. omfattende arbejdsløshed, og hvor hæren blev sat ind for at slå de demonstrerende tilbage. Min farmor og farfar flyttede, da de giftede sig, ud til et landbrug i Nakskov Fjord (sammen med min farmors familie), arbejdede hårdt og levede i stor udstrækning bæredygtigt og selvforsynende fordi det var nødvendigt. Men billederne viser også hvordan hverdagen var et godt liv.


Det bider jeg selvfølgelig mærke i, fordi jeg stadig selv arbejder på mit flersporede forhold til Lollands langsommelighed 🙂.

20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


dunia duara means 'the world is round' in Swahili

 pernille.baerendtsen@gmail.com / Signal & WhatsApp +4529717068 

  • Twitter
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook
  • Flickr Social Icon
bottom of page