top of page
Søg
  • Forfatters billedePernille Bærendtsen

Gælder Fela Kuti stadig?


Til et foredrag på ungdomsskolen i Næstved i marts 2015 var der en ung fyr, der spurgte om alt det Fela Kuti stod for og kæmpede mod (fx korruption) dengang, for lang tid siden, om det stadig gjaldt. Eller om det bare var spildte kræfter?!

Så sidder der lige en ung fyr i Næstved, der hører 'gammelt' Fela Kuti musik :-)

Jeg blev sgu' lidt rørt :-) Men jeg mener jo, at Fela Kutis ånd i den grad er til stede, og stadig inspirerer den nye generation for vildt. (Bare det at der bor et ungt menneske i Næstved, der lytter!). Men også at den yngre - afrikanske - generation får musikken til at hænge sammen med meget andet - aktivisme, film, mode .. så - det er det, jeg gør - fortæller hvad jeg ved, om hvad der sker lige nu:

Tag BLITZ the AMBASSADOR, som jeg interviewede i Zanzibar i februar 2015 som bl.a. arbejder sammen med kenyanske Just A Band (Kenya), nigerianske Nneka og faktisk også Fela's yngste søn Seun Kuti - og som sammen har indspillet denne her fantastiske sang 'Make You No Forget'. De holder om nogen den vestafrikanske 'highlife' i live - men også temaer som korruption og identitet. Men der er også Tony Oladipo Allen (Master Drummer of Afrobeat), som arbejder med mange unge musikere.

Find mere musik her.


4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

dunia duara means 'the world is round' in Swahili

 pernille.baerendtsen@gmail.com / Signal & WhatsApp +4529717068 

  • Twitter
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook
  • Flickr Social Icon
bottom of page