top of page
Søg
  • Forfatters billedePernille Bærendtsen

Vidne til overtrædelse af basale rettigheder i mit supermarked på Amager

Opdateret: 6. feb. 2020


Jeg tror kun, at jeg tilbragte sammenlagte 17 minutter i mit lokale supermarked her i eftermiddag, men selv på så kort tid var jeg vidne til overtrædelse af hvad 'mange' danskere opfatter som helt basale rettigheder. Jeg nævner i flæng; Køen, der delte sig forkert, så dem (de gode), der havde ventet længst, ikke kom før til kassen, fordi en ny kasse helt uventet åbnede op for et nyt spor (som jeg stod i, sammen med 'de onde'). Men der var også ting som, at vareadskilleren (hedder den det?) i flere tilfælde ikke blev sat på båndet rigtigt nok og hurtigt nok.

Så var det, at jeg kom til at tænke på Riek Machar, der endnu ikke er vendt tilbage til Juba og Sydsudan (lang historie, men den er vigtig, for det kunne godt ende med et brag, og folk kan ikke holde vejret længere). Ja, faktisk endte min fantasi med ligefrem at savne det at stå i kø i Juba Lufthavn, hvor folk ikke nøjes med at skumle, men hvor man sagtens kan blive skubbet til, råbt ad, blive nidstirret og prikket til med en kæp for mindre. Der kan også ske det, at man kan blive i tvivl om man kommer derfra i live.

Sådan er det i det mindste ikke i mit lokale supermarked på Amager. Og så er det, at jeg ikke kan forstå, at man ikke kan se hvor latterligt det, er hvis man ikke lige kan trække noget overskud frem i køen istedet for at skumle.


4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

dunia duara means 'the world is round' in Swahili

 pernille.baerendtsen@gmail.com / Signal & WhatsApp +4529717068 

  • Twitter
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook
  • Flickr Social Icon
bottom of page