top of page

Jeg har arbejdet som udviklingsarbejder, journalist, træner, underviser og meget mere fordelt på et par årtier i Østafrika, Balkan og Danmark.

Jeg er uddannet folkeskolelærer, cand. mag. i Afrikastudier. I 2023 afbrød jeg et ph.d.-studie, som handlede om hvordan almindelige mennesker hjælper hinanden i krisesituationer.

Jeg drømte ikke - hårdt nok - om en akademisk karriere. Langsomt opdagede jeg derimod, at jeg drømte om at bo et sted med plads, saltvand, højt til himlen, mindre hierarki, og et sted hvor jeg kunne arbejde mere intuitivt og direkte med mennesker.

Lolland lå lige for, og i august 2023 flyttede jeg tilbage til det sted, hvor jeg er vokset op. Det kunne sagtens være kompliceret, men indtil videre har det været en god beslutning. Nu underviser jeg på Lolland Sprogskole, er betyrelsesmedlem i Iværksætter Lolland og frivillig i Richard Winthers Hus i Vindeby.

Her finder du indlæg på både engelsk og dansk, som i virkeligheden først og fremmest har til formål at udgøre et digitalt arkiv for ting, jeg helst ikke vil glemme.

 

Jeg startede med at blogge, da jeg flyttede til Norduganda i juni 2005 som udviklingsarbejder i et område, hvor der faktisk hele tiden skete noget overvældende samtidig med at jeg selv førte et relativt kedeligt hverdagsliv uden de store udsving. Jeg var blandt de første i området til at erhverve mig et mobilt modem fra Uganda Telecom, som betød at jeg ikke var afhængig af den lokale Internet café i Adjumani hver aften.

 

Blogging åbnede mange døre for mig. Særligt vigtigt blev det at deltage i Ugandan Bloggers' Happy Hour, hvor det månedlige fysiske møde gjorde at vi ikke kunne gemme os bag den digitale distance, og således blev vi udfordret på vores opfattelser og holdninger. Det gik fx ret hurtigt op for mig, at jeg antog alt for mange ting om Uganda, og at jeg skulle blive bedre til at spørge, før jeg konkluderede. Til sammenligning, så flipper jeg jo selv en lille smule ud, når jeg ser en hip københavnocentrisk influencer skrive på Instagram om Vestlolland blank på selv den korte historie og uden kritisk kant.

 

Tilbage i Uganda i 2007 hjalp jeg i øvrigt en gruppe danske studerende med at lave en film om blogger fænomenet, som dengang var spritnyt - se filmen her.

Da jeg flyttede til Dar es Salaam herefter i september 2007, fortsatte jeg med at blogge - under den noget ambitiøse titel 'Louder Than Swahili'.  Det blev ved med at åbne døre til nye venskaber og invitationer til events og meget mere. Det gav også en enkelt gang problemer.

Jeg har desuden blogget for Global Voices her og Globalnyt her

dunia duara means 'the world is round' in Swahili

 pernille.baerendtsen@gmail.com / Signal & WhatsApp +4529717068 

  • Twitter
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook
  • Flickr Social Icon
bottom of page